Mehmet Sakızcı


Yine çok beğendiğim ressamlardan biri olan Mehmet Sakızcı ve birkaç eseri ile sizleri tanıştırmak isterim. 1992 yılından bu yana sayısız sergide eserlerini sergilemiş değerli ressam birçok ödül de kazanmıştır. Sanat görüşünü başka söze gerek kalmayacak şekilde kendi sözleriyle şöyle tanımlar.


"Her sanatçı çağının çocuğu olduğu kadar çağının tanığıdır da. O’nu hisseder ve derinlemesine yaşar. Bu bakımdan betilerinin, çağın insani duyarlıkla çekilmiş fotoğrafı olduğu söylenebilir. Bu fotoğraf, sanatçının dışındaki dünyaya karşı aldığı tavrın ve bakış açısının bir göstergesidir
Düşünsel yada sezinsel geri planı güçlü olan her sanatçıda bu görüntü oldukça net, kararlı ve okunaklıdır. Biçimleri görsel nitelik  açısından  kişiliklidir. O, gözü değil, ruhu kamaştıran  duyguyu resmeder. Zıtlıkları ve çatışkıları, aymazlıkları ve duyarsızlıkları böyle bir yol olmaksızın anlatmanın, ifade etmenin, dışa vurmanın, göstermenin imkanı yoktur. Çünkü biz biliyoruz ki “olanı” olduğu gibi vermek sanatın gücünü ve gerçekliğini zedeler.
Bu çağın içinde bulunmuş olmaktan ve ona tanıklık etmekten başka sermayem yoktur. Tek tesellim sanat serüveniyle sermayeyi boşa harcanmadan yaşamış olmaktır"



105 x 105 karışık teknik

100 x 100 karışık teknik

80 x 80 tual üzeri akrilik


Sevgiler.



Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Yücel Tekbaş

Değerli ressam Yücel Tekbaş'ın resimlerinde izlenimini aşan bir yapısallık, titizlik, renkçiliği belli bir sınırda tutan bir üslubu vardır.


tuval üzerine yağlıboya 95 x 115cm


tuval üzerine yağlıboya 120 x 100cm


tuval üzerine yağlıboya 80 x 100cm


Sevgiler.



Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Gazi Sansoy

Yakın gelecekte koleksiyonerlerin aradığı isim olacağına kesin gözüyle baktığım Gazi Sansoy'un iddialı renk kullanımı göz alıcıdır. Eleştirel ve sarkastik temaları geliştirip tuvale hakkıyla taşır. 1992 yılından beri 30'un üzerinde toplu sergiye katılmış olan sanatçının açtığı kişisel sergi sayısı 9. 

150 x 165 tual üzerine karışık teknik

100 x 127 tual üzerine karışık teknik

100 x 200 tual üzerine karışık teknik

Sevgiler.


Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Ziynet Özdoğan

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Yalova'da kişisel sergiler açmış ayrıca bir çok sergiye katılmış olan, farklı bir teknikle, hayvanları ve doğayı fantastik bir dille tasvir eden değerli ressamımız Ziynet Özdoğan'ın eserlerine bugün Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İrlanda, İsviçre, Kamerun, Kanada ve İngiltere'deki çeşitli koleksiyonlarda rastlamanız mümkün.

28 x 47 CM TUAL KAĞIT ÜZERİ KARIŞIK TEKNİK

50 x 35CM TUAL KAĞIT ÜZERİ AKRİLİK

50 x 35CM KARIŞIK TEKNİK

Sevgiler.


Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Necdet Öksüz

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü’nden 1980-81 döneminde mezun olan Necdet Öksüz doğadan yaptığı resimlerinde dokuya önem vererek, ekspresyonist ifadesiyle, özgün renk paletiyle resmimizde sağlam bir yer edinmiştir. Bugüne kadar açtığı 12 kişisel serginin yanısıra katıldığı bir çok sergide beğeniler almış olan ve yoluna istikrarlı bir şekilde devam eden değerli bir sanatçımızdır. 


60 x 80

45 x 100

60 x 80




Sevgiler.


Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Sema Çulam

Soyut ve figüratif çalışmalarıyla tanıdığımız Sema Çulam, naif resmimizin özgün ve kuvvetli bir ismi olup, doğadan yaptığı özgün çalışmalarında, olgun renkleriyle kendine sağlam bir yer edinmiş, aldığı uluslararası ödüllerle dünyada Türk kadınını başarıyla temsil eden değerli bir sanatçımızdır. Sanat hayatına İzmir'de başlayan sanatçı çalışmalarına İstanbul'da devam etmekte.


60 x 60 tual üzerine yağlı boya

40 x 40 tual üzerine yağlı boya

30 x 60 tual üzerine yağlı boya


Sevgiler.

Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Tülin Demiray

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nde Adnan Çoker'in öğrenciliğini yapmış olan Tülin Demiray, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'nde 5 yıllık eğitimini tamamlamış ve ayrıca gravür bölümünde Sabri Berkel'in öğrencisi olmuş değerli bir sanatçımızdır.

Tülin Demiray sanatının oluşum çizgisinden sapma göstermeksizin benimsemiş olduğu ifade ölçülerine sadık kalarak olgunlaşma ilkesini amaç edinen bir sanatçı kimliği yansıtmaktadır.

60 x 70

65 x 60

55 x 60







Sevgiler.


Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Harun Acı

Çok beğendiğim değerli ressamlarımızdan Harun Acı, Türk resminin çağdaş isimlerinden Zekai Ormancı ile uzun süre çalışmıştır.  Onun izinde gelişerek yol almaktadır. Eserlerini büyüleyici olarak değerlendirsem kesinlikle abartmış sayılmam.

Bir sergisinin açılışında kendisini, fazla söze gerek bırakmayacak şekilde şöyle ifade etmiş. 

“Üst üste binmiş ya da iç içe geçmiş farklı biçim, renk lekeleri ve çeşitli kontrastlar kullanarak enerjik bir hareketlilik ve ritm yakalama düşüncesiyle dengeli bir plastik kurgunun oluşumuna önem veriyorum. Farkında olmadan  beynim, gözüm ve elim beni nereye götürüyorsa oraya gitmeyi seviyorum. ‘Sanat, bir güzellik kanununun uygulanışı değil, beyin ve iç güdünün kavrayabildiğidir' düşüncesinden hareket ediyorum. Malzeme olarak sadece fırça ve yağlıboya ile fırça darbelerinin görülmediği oldukça titiz bir teknik kullanıyorum.”


110*150 cm tuval üzeri yağlıboya







Sevgiler.

Ali Rıza BERGAMALIOĞLU

Züleyha Akbaş

Fırsat buldukça sizlere beğenerek takip ettiğim ve galerimiz Bonart'da da eserlerine ulaşma imkanı bulabileceğiniz değerli ressamları tanıtmak istiyorum. Bu değerli ressamlarımızdan biri Züleyha Akbaş. Züleyha Akbaş doğadan yaptığı resimlerini kendine özgü renk paleti kullanarak, kendine ait bir resim dili oluşturmuştur. Bunda sıcaklık, samimiyet ve sağlamlık görürüz.


81 x 100 cm tuval üzerine yağlı boya

Züleyha Akbaş birincilikle girdiği Devlet Güzel Sanatlar Akademisi B. Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'nden 1970 yılında mezun olmuş. Akademi'de Adnan Çoker'in gravür atölyesinde Sabri Berkel'in öğrencisi olmuş.



70 x 90 cm tuval üzerine yağlı boya

Öğrencilik yıllarında katıldığı yarışmalarda dereceye girmiş ve Ahmet Andiçen ödülü almış. Mezuniyetten sonra resim çalışmalarına devam ederek çeşitli eğitim kurumlarında eğitmenlik yapmış değerli bir ressamımız.


100 x 120 cm tuval üzerine yağlı boya




Sevgiler.

Ali Rıza BERGAMALIOĞLU


Hermitage Müzesi



Geçenlerde ziyaret ettiğim Saint Petersburg'daki Hermitage Müzesi'ne (Ermitaj Müzesi) fırsat bulduğunuzda gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Öylesine büyülü bir ortam ki inanın resime hiç meraklı olmayan birisi bile, bu dünyanın en büyük resim koleksiyonuna sahip müzesinde kendinden geçebilir. 3 milyondan fazla resmin sergilendiği bu müze aslında 1764 yılında Çariçe 2. Katerina'nın kışlık Sarayı olarak inşa edilmiş. Şu anda dünyanın en büyük 5 müzesinden biri olma özelliğini taşıyor.





Bulundurduğu tablo sayısı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmış olan bu müzede 3 kat ve 1000'den fazla oda bulunmakta. Yani tamamını 1 günde gezmek mümkün değil. Hatta bence bir ay değil, bir yıl bile yetmez; zira o muhteşem eserlerin herbirinin önünde 1 dakika durmak demek milyonlarca dakika demek...



Sizlere Michelangelo'nun, Rodin'in heykellerini mi,  Leonardo da Vinci'nin, Cezanne'ın, Rembrandt'ın, Gauguin'in tablolarını mı anlatayım yoksa milattan önce 5. ve 4. yüzyıldan kalma parçaları mı?

Hani anlatılmaz yaşanır derler ya işte benim için öyle bir deneyimdi. Ölmeden önce görmeniz gereken yerler arasına Ermitaj Müzesi'ni alın derim.

Ayrıntılı bilgi için müzenin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.hermitagemuseum.org

Bu arada eğer müze kapısında uzun kuyruklarda beklemek istemiyorsanız, gitmeden önce 6 ay geçerliliği olan biletinizi internetten almanızı öneririm.

Sevgiler.

Ali Rıza BERGAMALIOĞLU